2 رسپی حمیس باقلا دزفولی و شوشتری

به گزارش تیم مهاجرتی ایران ESL، حمیس باقلا یا حمیسه باقله یک غذای سنتی جنوبی و خوزستانی است که با چند ماده اولیه در دسترس آماده می گردد. در فصل بهار که باقلا سبز به وفور در بازار یافت می گردد این غذای نونی را با اندکی تفاوت در دستور تهیه می توانید به روش های مختلف تهیه کنید. حمیسه باقلا یک غذای نونی ساده و مالی است که می توانید آن را به عنوان یک مقتصدانه و سریع سرو کنید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه حمیس باقلا به دو روش دزفولی و شوشتری به همراه فوت و فن های خوشمزه شدن آن خواهیم پرداخت.

2 رسپی حمیس باقلا دزفولی و شوشتری

طرز تهیه حمیس باقلا در یک نگاه

برای تهیه این غذای نونی جنوبی، ابتدا دانه های باقالا را از غلاف سبز آن جدا کنید. سپس آنها را بشویید و با اندازه کمی آب بپزید. بعد از آنکه پخت و کمی خنک شد پوست آن را جدا کنید و به وسیله گوشتکوب یا چنگال آن را در حد بسیار کمی بکوبید تا خیلی له نگردد.

در یک تابه پیاز داغ را آماده کنید. باقلای پخته شده را به همراه نمک، فلفل قرمز، پودر پاپریکا و گرد لیمو عمانی به پیاز داغ اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید. اجازه دهید حمیس باقلا به مدت یک ربع روی حرارت ملایم باقی بماند تا مزه ها به خورد هم بروند. سپس آن را از روی حرارت بردارید و با اندازهی پیاز داغ و گردو خرد شده تزئین و با نان آن را سرو کنید.

برای مطالعه مواد لازم، مراحل و جزییات کامل درست کردن حمیس باقلا ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه حمیس باقلا به روش دزفولی

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
باقلا سبزنیم کیلوگرم
پیاز (برای پیاز داغ)2 عدد میانه
زردچوبه، نمک، فلفل قرمز و پاپریکابه اندازه لازم
روغن سرخ کردنیبه اندازه کافی
مغز گردوبرای تزیین حمیس باقلا
نانبرای سرو حمیس باقلا

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت حمیس باقلا تازه: 15 دقیقه

مراحل طرز تهیه حمیس باقلا به روش اصیل جنوبی

فصل بهار برترین زمان برای دسترسی به باقلای تازه است. از این فرصت بهره ببرید و این غذای محلی ساده و بسیار خوشمزه را تهیه کنید.

مرحله اول: باقلا را پاک کنید و بشویید

در اولین مرحله از طرز تهیه حمیس باقلا به سراغ باقلاهای تازه و ترد بروید و دانه های باقلا را از غلاف سبز آن بیرون بیاورید. دانه های باقلا را با آب به صورت کاملا تمیز بشویید تا هیچ گونه گرد و غبار و آلودگی روی آن باقی نماند. سپس آنها را در سبد یا آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج گردد.

مرحله دوم: باقلا را بپزید

یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنید و یک تا دو لیوان دسته دار فرانسوی آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس دانه های باقلا را اضافه کنید. حرارت را کم کنید و صبر کنید تا باقلاها کاملا بپزد و آب آنها کشیده گردد.

از آنجایی که اندازه آب کم است مراقب باشید تا باقلا روی حرارت نسوزد. باقلا را از روی حرارت بردارید و کمی صبر کنید تا خنک گردد.

مرحله سوم: پیاز داغ درست کنید

در این فاصله دو عدد پیاز میانه را پوست بگیرید و بشویید. با استفاده از یک چاقو پیازها را به صورت خلالی نازک خورد کنید. یک تابه روی حرارت قرار دهید و اندازهی روغن در آن بریزید. صبر کنید تا روغن داغ گردد. سپس پیازهای خلالی را به آن اضافه کنید و تفت دهید.

کمی زردچوبه نیز به پیاز در حال تفت خوردن اضافه کنید. تفت دادن پیاز را را تا جایی ادامه دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند. یک سوم از پیاز داغ را برای تزیین نهایی حمیس باقلا کنار بگذارید.

شما می توانید برای تهیه پیاز داغ آماده، روغن و زردچوبه به روش های و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: باقلا را بکوبید

در این مرحله از طرز تهیه حمیس باقلای دزفولی به سراغ باقلاها که حالا خنک شده اند بروید و پوست آنها را جدا کنید. مغز باقلا را با استفاده از چنگال یا گوشت کوب بکوبید. فقط حواستان باشد که باقلا نباید خیلی له گردد و حالت خمیری پیدا کند. برای راحتی کار می توانید از ساطور بهره ببرید و باقلاها را به صورت ساطوری ریز کنید.

مرحله پنجم: حمیس باقلا را آماده کنید

باقلاهای کوبیده و ریز شده را به پیاز داغ روی حرارت اضافه کنید. ادویه ها شامل نمک، فلفل قرمز، پودر پاپریکا و گرد لیمو عمانی را هم اضافه کنید. همه مواد را با هم مخلوط کنید تا به شکل یکدست ترکیب شوند و عطر ادویه ها آزاد گردد. حرارت را کم کنید و حدود یک ربع زمان بدهید تا حمیس باقلا آماده گردد.

شما می توانید برای تهیه نمک، فلفل قرمز، پودر پاپریکا و گرد لیمو عمانی به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله آخر: حمیس باقلا را سرو کنید

حمیس باقلای جنوبی را از روی حرارت بردارید. آن را در یک ظرف مناسب سرو کنید. حمیس را با استفاده از پیاز داغی که کنار گذاشتید تزئین کنید. بعلاوه می توانید اندازهی مغز گردو را خورد کنید و برای تزئین این غذا بهره ببرید. حمیس باقلا را به صورت داغ و با نان سرو کنید. نوش جان!

شما می توانید برای تهیه نان و مغز گردو به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

دستور تهیه حمیس باقلا به روش شوشتری

برای تهیه حمیص باقلا به روش شوشتری مانند مراحل بالا باقالا را آماده کنید و بپزید. پیاز داغ را نیز آماده کنید و باقالای پخته و کوبیده شده را به همراه ادویه های لازم به پیاز داغ اضافه و خوب مخلوط کنید. در حمیس باقلای شوشتری باید آب نارنج یا رب انار () را نیز اضافه کنید و با بقیه مواد هم بزنید تا طعم ترشی به طور یکسان در غذا پخش گردد.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه حمیس باقلا

  • حتما از باقلای تازه و ترد بهره ببرید. باقلای کهنه طعم خوبی ندارد و باعث پایین آمدن کیفیت غذا می گردد.
  • باقلاها را خیلی نکوبید تا له نگردد. باقلا باید در غذا معلوم باشد. برترین روش، ساطوری کردن باقلاهای پخته است.
  • باقلاها را با اندازه کمی آب بپزید و اجازه دهید آب آن کاملا کشیده گردد. با این کار آب به بافت درون باقلا نفوذ نمی کند و آن را شل نمی کند.
  • حمیس باقلا مانند دیگر غذاهای جنوبی، تند است؛ اما شما بنا به ذائقه خود می توانید اندازه تندی غذا را کم یا زیاد کنید.
  • به دلخواه و بنا به ذائقه خود می توانید سیر داغ (طرز تهیه سیر داغ) را نیز به این غذا بهره ببرید یا از پودر سیر (طرز تهیه پودر سیر) بهره ببرید.

فوت و فن های خوشمزه شدن حمیسه باقلای خوزستانی

طرز تهیه حمیس باقلا با تمر هندی چگونه است؟

حمیس باقلا را با دستور پخت های متنوعی درست می نمایند. در یکی از این دستور پخت ها از تمر هندی به عنوان چاشنی این غذا استفاده می گردد. کافی است تمر هندی را در اندازهی آب نیم گرم بخیسانید. سپس آن را از صافی رد کنید و به جای آب نارنج یا رب انار به حمیس باقلا اضافه کنید.

از چه ادویه هایی در طرز تهیه حمیس باقلا استفاده کنیم؟

از آنجایی که طعم این غذا باید تند باشد حتما از فلفل قرمز در تهیه آن بهره ببرید. استفاده از پودر پاپریکا و گرد لیمو عمانی نیز به خوشمزه تر شدن آن یاری خواهد نمود.

منبع: افق کوروش
انتشار: 3 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 3 اردیبهشت 1404 گردآورنده: iranesl.com شناسه مطلب: 112

به "2 رسپی حمیس باقلا دزفولی و شوشتری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 رسپی حمیس باقلا دزفولی و شوشتری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید